Uit ‘t hart

Uit ‘t hart

Thuis bij mezelf

Het is prachtig weer en ik zit op een bankje in de natuur. Ik keer naar binnen en maak contact met mijn lichaam, de aarde onder mij en het universum wat zich boven mij uitstrekt. De energie stroomt vanuit mijn hart en buik door mijn lichaam. Het is een vreugdevolle en hartverwarmende energie, sprankelend en aanwezig. Diep zak ik in mijn lichaam en voel ontroering opkomen; dit voelt als thuis, is thuis! Er ontstaat meer en meer ruimte in mijn systeem en ik voel me verbonden met alles om me heen. Er zijn geen grenzen meer. Ik voel me groots en nietig tegelijk. Ik ben thuis bij mezelf. Hoe voelt thuis voor jou? Herken je deze energie bij jezelf? Of vind je het nu nog moeilijk om je te verbinden met jezelf, met de wereld om je heen? Wat heb je nodig?

Our deepest fear

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.

Tekst door Marianne Williamson.